Välkommen till Skogås/Trångsund IBK
 
S-T IBK - A-lag
Referat från helgens match mot Huddinge
2016-11-20 21:19, S-T IBK - A-lag
Huddinge Ungdom – Skogås Trångsund IBK A 

1 perioden:
Efter 5 minuter får Skogås straff som förvaltas av Anton Ehlin, Anton får bollen i mål men tyvärr dömer domarna bort det eftersom dem anser att bollen ligger still. Dock får vi powerplay då och Anton får revansch när han efter 6.54 gör 0-1 på pass från Adam Sundberg. Skogås har nu en bra period med bra fart i spelet och många målchanser men lyckas tyvärr inte peta in bollen och det är istället Huddinge som reducerar till 1-1 efter 15.51 och utökar ledningen till 2-1 efter 17.51, tungt för Skogås som nu får gå till paus med underläge. 

I paus talar vi om att hitta tillbaka till det enkla spelet, låta bollen göra jobbet och spela varandra till bättre lägen. Även att vi ska höja tempot i rätt lägen och inte låta Huddinge få den lugn och ro dem gärna vill ha. 

2 perioden:
Här går det fort och redan efter 1.42 gör Huddinge 3-1 på ett Skogås som fortfarande sitter kvar i omklädningsrummet. Tyvärr slutar det inte där och 7 sekunder senare utökar Huddinge ledningen till 4-1. Här blir Skogås rejält tagna på sängen och Emil samlar snabbt ihop spelarna och försöker skrika liv i dem igen. Det verkar vara det som behövdes i detta läge för spelet blir mer och mer vårt. Vi lyckas få tag i bollen och gör det jobbigt för Huddinge. 13.44 in i perioden lyckas även Claes Norén reducera efter passning av Richard Malmström. En minut senare fortsätter upphämtningen då Andreas Moe gör 4-3 på passning av Simon Haque, en härlig period för Skogås som nu är med i matchen igen på riktigt. Men vi var inte nöjda där utan ytterligare en minut senare genomför första femman en härlig frislagsvariant där Anton Ehlin lyckas båga runt Huddinges försvar och placera in 4-4 bollen. Tre mål på tre minuter för Skogås, härligt! 
Nu går vi till pausvila med 4-4 och mersmak inför tredje. 

I paus väljer Emil att gå ner på folk för att kunna hålla tempot uppe och mala ner Huddinge. 

3 perioden:
Vad är det med Skogås och sega starter denna match? Efter 30 sekunder drar Anton Ehlin på sig en utvisning som aldrig genomförs utan i spelet 6 mot 5 gör Huddinge 5-4 på oss. Dock visar vi en enorm styrka här och låter inte det sätta käppar i hjulet för vår jakt på tre poäng. Det tar ca 20 sekunder efter deras mål innan Andreas Moe påpassligt kvitterar efter passning av Claes Norén och ytterligare en minut senare gör Richard Åhs sitt första mål för säsongen efter passning av Nichlas Staberg. Så jäkla skönt att återigen vända på steken och få visa Huddinge att vi inte tänker ge oss. I denna period som följer nu så har vi en storspelande Mini i kassen som räddar oss rejält ett par gånger och håller bort huddinges kvittering. Istället kan Robin Broström påpassligt utöka ledningen till 5-7 efter 10 minuter spelade. Huddinge jagar på men vi är noggranna och släpper inte in dem i matchen, dock lyckas dem kvittera med 18 sekunder kvar av matchen men närmare än så kommer dem aldrig utan vi kan kvittera ut 3 väldigt väldigt viktiga poäng. 

Matchens lirare:
Anton Ehlin
Uppmaningen!
2016-09-28 01:21

Lojalitet och Stolthet över STIBK är något som Olle Jirving verkligen kan visa. I denna videon ger han er en uppmaning som jag tycker ni alla ska uppmärksamma och lyssna på!

NU tar vi krafttag STIBK-familjen!

( Videon ligger på Youtube-länken)

//Henrik

STIBK har utsett sina Lagkaptener!
2016-09-14 21:50
Från vänster: Robin Broström , Simon Haque, Anton Ehlin


Inför säsongen har ledningen för laget beslutat att plocka ut tre herrar som ska hjälpas åt att leda laget på planen emot division 2. Det har inte varit en helt oproblematisk process men när valet väl var gjort kändes det helt rätt.  Jag har sökt efter ledare som vill synas, ta plats och visa vägen som är beredda att bära laget och ta en extra smäll för att visa hur hårt vi behöver jobba. Jag har sökt innebandykunskap och ledarskap samt killar som behåller båda fötterna på jorden oavsett situation vi ställs inför.

Huvudkapten:
Simon Haque, #21.
En kille som är ledare ända ut i fingerspetsarna och aldrig lägger fingrarna emellan när det kommer till närkamper. Oavsett om det är träning eller match får vi 100 % inställning från Simon. Han snackar med såväl domare som spelare på ett föredömligt sätt och kommer med sin professionalism hålla stämningen på rätt nivå i omklädningsrummet inför varje träning och match.

 

10 snabba med vår nya kapten:

 

Vem i laget skjuter du helst på när han sitter i täck?

- Problemet är ju att ingen skulle påverkas av att jag sköt på dem i täck. Men ska jag säga nån så får det bli Lillen ( Christian Schoultze), han sover ju nästan på träningarna ibland!

 

Vem i laget ägnar mest tid framför spegeln innan match?

- Adam är väl den enda med tillstymmelse till riktig frisyr. Han ser ut att budgetera för hårvax.

 

Ass eller mål?

- Assist, tveklöst.

 

Vem i laget tunnlar du helst?

- Nu möts vi ju sällan när vi lirar i samma femma men Orre skulle jag säga. Han blir så arg.

 

Vem i laget tror du svär nu när han inte fick bindeln?

- Haha, pass...

 

Du blir instängd i förrådet med någon i laget i en vecka, vem?

- Med RH ( Michael Regös-Hansson) skulle en vecka gå alldeles för fort!

 

Vem är lagets svärmorsdröm?

- Nille ( Nichlas Staberg). Kardinalexemplet på en bra människa.

 

Vem vinner skytteligan?

- Hmm.. Broström eller Nille!

 

Vem i laget är latast?

- Haha.. Broström? Säger väl en del om hans talang?

 

Vem kommer sitta mest i utvisningsbåset?

- Jag och Oscar kommer kämpa om det in på mållinjen!

Assisterande kaptener:
Anton Ehlin #14.
Anton är en kille som kom till Skogås för ett par säsonger sen från spel i Älvsjö AIK. Han samlade där på sig mängder med rutin trots sin låga ålder. Denna rutin fick laget se verklig utdelning på under Kvarnen cup förra säsongen där Anton växte oerhört och var en stor anledning till den slutliga segern. Anton ledde på ett pedagogiskt sätt gruppen och med sin stora talang på planen så blev det naturligt att spelarna ville följa vägen han sprang upp på sin vänsterkant. Anton är en kille som alltid syns och hörs kring våra matcher och träningar, han står gärna i centrum och kan lyfta tung press från lagkamraternas axlar när vi står inför stora matcher. 


Vem i laget skjuter du helst på när han sitter i täck?

Haha, säger nog Mange ( Magnus Andersson) på den.

 

Vem i laget ägnar mest tid framför spegeln innan match?

Garanterat Lillen, hans frisyr är orkansäker på matchdag.

 

Ass eller mål?

Även om det brukar bli fler ass än mål, så får jag nog svara mål - jag gillar ju att stå i centrum.

 

Vem i laget tunnlar du helst?

En tunnel på Simon och sen hänga upp den bakom Ludde kan rädda vilken träning som helst.

 

 

Vem i laget tror du svär nu när han inte fick bindeln?

Garanterat Patrick Sundberg, haha.

 

Du blir instängd i förrådet med någon i laget i en vecka, vem?

Oj, vi har ju ett otroligt litet förråd. Jag säger Classe, han är liten plus att han alltid har nåt kul att säga, så jag tror vi skulle ha en trevlig stund där inne…Det där lät inte fel va?

 

Vem är lagets svärmorsdröm?

Får jag svara mig själv? Adam ligger iof bra till också.

 

Vem vinner skytteligan?

Vill ju svara mig själv här, men vet att jag inte kommer ha en chans mot forwardsen i min femma, så säger Figge eller Nille då.

 

Vem i laget är latast?

Svår fråga, vi har ju ett rejält gäng som i omklädningsrummet ger skenet av att vara lata, men som sen ger allt på planen. Säger våra målvakter, inte sett dom tagit en löpning sen jag kom till Skogås, haha.

 

Vem kommer sitta mest i utvisningsbåset?
Oj, det här kommer bli jämnt skägg mellan Mange och Orre, med Simon som outsider. Säger Mange.


Robin Broström #15.
Förra årets kapten har denna säsong lämnat ifrån sig bindeln. Att Robin skulle vara med i ledarteamet har dock aldrig varit en fråga om. Han är en extremt skicklig spelare, kanske den bästa vi haft i föreningen och visar med sina goda kunskaper på banan vägen för sina lagkamrater. Robin har en förmåga att kliva fram i de stora matcherna och avgöra för laget när det som mest behöver. Med Robins rutin från spel i högre serier och hans näsa för mål så får vi en naturlig ledare som i det tysta alltid visar laget rätt väg.


10 snabba med vår nya ass cap!

Vem i laget skjuter du helst på när han sitter i täck?

Moe

 

Vem i laget ägnar mest tid framför spegeln innan match?

Lillen

 

Ass eller mål?

Mål

 

Vem i laget tunnlar du helst?

Simon

 

Vem i laget tror du svär nu när han inte fick bindeln?

Patrik Sundberg

 

Du blir instängd i förrådet med någon i laget i en vecka, vem?

Simon

 

 

Vem är lagets svärmorsdröm?

Adam

 

Vem vinner skytteligan?

Nille

 

Vem i laget är latast?

Jag själv

 

Vem kommer sitta mest i utvisningsbåset?

Simon


Slutligen, i Simons vilja och inställning, Antons kunnande och skojfriska attityd och Robins skicklighet får vi en sluten cirkel och jag är övertygad om att dessa tre kommer hålla STIBK på den höga nivå vi förtjänar att vara på under säsongen. 


Intervjuer gjorda av Emil Schönhoff, redigerat av Henrik Jitelius

Intervju med Henrik Jitelius om det nya Herrjunior laget
2016-08-28 19:43

I början av veckan intervjuades Emil Schönhoff från A-laget, nu går vi vidare till Herrjuniorernas Tränare Henrik Jitelius.


Hej Henrik, nu har säsongen 2016-2017 så smått startat upp. Känns det kul att vara igång igen efter sommaruppehållet?
-Väldigt kul och definitivt inspirerande. Man börjar ju alltid sakna innebandyn efter en intensiv säsong för tidigt, som tur var fick jag vara på stadium sportscamp två veckor för att still abstinensen.


Berätta lite om klubbens nystartade Herrjuniorlag?
-Ja äntligen är det dgas för föreningen att få ett välbehövligt HJ lag. Detta HJ kommer bestå av spelare födda 97,98,99,00,01 så det är en härlig mix av yngre förmågor och äldre. Det känns bra att de finns en del äldre spelare så inte vår yngre spelare behöver ta likas tort ansvar. Här är jag nöjd med att ha Christian Schoultze från A-laget som Lagkapten för det här spännande gänget. Vi har även Joakim Brolin som kommit tillbaka från Sköndal samt Samuel Birkbeck som var kapten i P99-01 förra säsongen som vice kaptener. Vi kommer vara ett hårt jobbande lag som kanske inte kommer bjuda på den mest sprudlade offensiva innebandy men väl en fungerande defensiv och mycket hjärta!


Första utmaningen för HJ blir DM den 10 september, kommentarer?
-Mycket intressant att få börja med ett DM spel där vi möter bra lag. Bland annat känner jag William Lennartsson som spelar i Bele/Barkarby från Sportscamp som jag vet är en väldigt duktig spelare så det ska bli kul att få sätta stopp för honom hehe. Tullinge är ju alltid bra och Vaxholm vet jag för lite om. Vår ambition är att lära känna varandra som spelare och sätta vårt spel bättre så vi står redo för säsongsstart.


HJ kommer att spela seriespel i div 3 och 4. Hur tror du att det kommer att gå?
-Oj det är svårt att veta, tror det väldigt mycket beror på vilket typ av motstånd vi möter men jag hoppas det bidrar till ytterligare utveckling både för laget men även mig som ledare. Men jag tror på mitt lag och vet att de kommer kriga 100 % varje match så att vi när säsongen är slut är nöjda med det vi presterat.


Hur tror du att samarbetet mellan HJ och klubbens A-lag kommer att se ut?
-Jag och Emil diskuterar löpande olika sätt för att höja utveckling och för att skapa bra förutsättningar för både A-laget och HJ. Förhoppningsvis kommer vårt samarbete att växa ju längre tid som går med tanke på att det var ett tag sedan som vi hade ett HJ som samarbetade nära A-laget. Jag tror på Emil, hans syn på innebandy och vet att vi som lag och förening kommer gynnas av detta.


Och till sist hur ser du lite allmänt på klubben inför säsongen 2016-2017?
-Det är klart att det är tungt när vi fått så få halltider, men vi får göra det vi kan. Hela föreningen har fått en uppsving. Nu har vi nya matchkläder och overaller till alla spelare och ledare där vi ser enhetliga ut genom alla lag. Föreningen präglas av samarbete mellan oss ledare och som ungdomsansvarig är jag nöjd med alla mina ungdomsledare som ska ha en stor eloge. Vi försöker göra det bästa vi kan, skapa de bästa utvecklings möjligheterna med de resurserna vi har.

Vi har många duktiga ungdomslag som jag vet kommer ha en fin utvecklingskurva i år.


Tack för att du ställde upp!
-Tack själva =)

Inför säsongen 2016/2017 med A-lagets Emil Schönhoff
2016-08-22 11:25
Hej Emil! Äntligen är det dags igen för innebandy och en ny säsong, har det varit skönt med lite ledighet? 
-Hallå! Ja verkligen, det känns riktigt kul att det drar igång igen. Vi lyckades ju avsluta säsongen på ett härligt sett genom att ta en seger i kvarnen cup, det behövdes efter den (återigen) snöpliga avslutningen av serien. Ledigheten har varit kanon och det är faktiskt både nödvändigt och skönt att få ett avbrott från innebandyn för att ladda upp batterierna och knåpa ut lite nya idéer. 

 Hur känns det nu när försäsongen dragit igång? 
-Jag tycker det känns bra, väldigt bra. I torsdags var vi första gången i hall och det rullade på kanon, även de gångerna vi kört utomhus har varit givande och fartfyllda, grabbarna verkar riktigt sugna i år. 

 Finns det några nyheter kring a-laget som du kan bjuda på? 
-Spelarmässigt så tackar vi förre kaptenen Johan för ett par härliga år i Skogås och välkomnar Joakim Olsson från Tullinge Ungdom. Jocke är en gammal skogåskille som hade en väldigt bra tid i klubben innan han testade lyckan i Tullinge. Det känns kanon att hälsa Jocke välkommen tillbaka då vi de senaste åren mött honom i serien och fått försvara oss mot hans offensiva kvaliteter. Att nu kunna använda de kvaliteterna för egen räkning känns kanon och jag är övertygad om att Jocke kommer ställa till de för många lag denna säsong. Utöver det vad det viktigaste för mig var att behålla större delarna av den truppen vi har och fortsätta utveckla den. I övrigt arbetar vi på ett par namn till för att förstärka truppen ytterligare. Jag hoppas kunna presentera dem inom kort. 

 Vi kommer inpå det längre fram men har du några kommentarer på DM-lottningen? DM är som vanligt en lite oviss turnering, många lag startar sin säsong genom att spela DM och vissa andra har tränat hela sommaren och är i full gång. Vi ligger någonstans mittemellan men jag ser alltid DM som en utmärkt matchträning och kan vi få med oss några bra resultat utöver bra prestationer så är det en bonus. Men självklart är man en vinnarskalle och grabbarna också och vi vill vinna allt vi ställer upp emot. 

 Vilka kommer vara det viktigaste faktorerna för att nå Divison 2 i år? 
-Noggrannhet, engagemang och ödmjukhet tror jag mycket på i år. Vi vet att serien kommer bli tuff och att många lag förstärkt rejält under sommaren. Vi vet även att det finns ett par lag i serien som på pappret är svagare än oss men där gäller det att gå in med 100% inställning och visa att pappret inte ljuger. Slutligen tycker jag vi hade för dåligt målskytte förra säsongen och det är något vi kommer arbeta med. Kan vi hålla fokus på vårt egna spel och utveckla det ett par steg ytterligare så kommer vi stå som segrare av H3S. 

Finns det någon/några spelare som får lite av ett genombrott i år? 
-OJ! Jag har ju stor tillförlitlighet till hela min trupp och skulle helst vilja svara alla 25 men jag antar att det är lite tråkigt. Jag tror Robin Figaro kommer göra en av sina bästa säsonger i klubben, han är extremt väl förberedd fysiskt. Även Chrille Schoultze tror jag mycket på, han kommer få väldigt bra matchträning i HJ-Laget och ansvaret han kommer ta där tror jag kommer ge han en extra knuff framåt. Även en hungrig Rikard Lindblad (borta hela förra säsongen pga skada) kommer vara en stor tillgång för vår offensiv. 

Vad tycker du om att det äntligen startas ett HJ lag igen utifrån ett a-lags perspektiv?
-Mycket bra. Detta är ett arbete som jag och Henrik Jitelius pratat kring länge och väl. Vi har länge insett vikten av att driva ett HJ lag och jag är oerhört glad att det i år blir verklighet. Det blir lite utav ett testprojekt i år men killarna ser hungriga ut och Henke kommer drilla dom väl! 

Vad tror du mer om kommande säsong? 
-Jag tror Skogås/Trångsund IBK går en spännande säsong till mötes. Förhoppningen är att Skogåshallen är full flera helger och våra olika lag kan erbjuda publiken ett härligt och energifullt spel. För min egna del tror jag detta blir året när Herrlaget tar det slutgiltiga steget!
Nyheter från våra lag
Veteraner, 24/04 15:04 
Veteraner, 21/04 20:20 
Veteraner, 13/04 12:51 
Veteraner, 07/04 18:02 
Veteraner, 03/04 11:54