Matchreferat Herrar Veteraner Div.1 Söndag 2016-09-25 Kl 14:00 Skogåshallen
2016-09-26 19:16

Dags för årets seriepremiär i Div.1 för Skogås Vets i Skogåshallen. Vendelsö IK, som stod för motståndet, är nykomlingar i högsta serien. Ifjol hade vårt Div.2-lag VIK i sin serie och inbördes möten då slutade med en oavgjord och en seger. Vets kom till spel med bara nio utespelare pga två återbud så vi gick runt på tre backar matchen igenom. Avsaknaden av spelare skulle märkas av i slutperioden.

Första perioden:
Matchen startar lite avvaktande med inget tydligt initiativ åt nåt håll. Vårt spel är sådär, inte mycket rätt alls. Vid två tillfällen missar forward/center att täcka upp bakåt när back gått högt upp i banan, vilket sånär kunde resulterat i baklängesmål. Efter drygt halva perioden åker Anders på en 2 min utvisning för hårt spel. En axel-mot-axel som domaren tyckte var en tryckare med armbågen. 45 sek in på utvisningen tar VIK ledningen. Ett skott från sidan som slinker hela vägen in i bortre. Inte helt orättvist så som matchen sett ut. VIK ökar på tempot och gör 0-2 46 sek senare. Resten av perioden byter vi chanser med varandra, men Brorsson är tät bakåt med hjälp av uteförsvaret som täcker en del skott. Allt som allt en inte alltför bra period från Vets med hafsigt spel.

Andra perioden:
Vets får en smakstart i andra när Ulf gör mål redan efter 43 sek på pass från Patrik. Efter 2:41 kvitterar Patrik till 2-2 på pass från Snok. Det ser mycket bättre ut nu, Vets ligger närmare sin gubbe och är intensivare i spelet. Laget kommer till fler bra avslut och vinner en hel del andrabollar. 3:12 in på perioden är vändningen ett faktum. Dan håller bollen nere vid högra stolpen och drar på sig två motståndare. En lätt chippassning in i den tomma ytan på vänstersidan öppnar upp för Esko som kommer löpande längs kanten. Esko avancerar ett par steg och vispar sedan in bollen i bortre med ett distinkt dragskott utan chans för målvakten. Mycket snyggt hela vägen från Dans passning.
Mycket bättre spel i andra från Vets, vilket resulterar i utvisningar för VIK. PP-uppställningen för dagen bestod av Dan som point med Ulf till vänster och Snok till höger, Krogh i mitten och Roine runt mål. Det första PP’t är långsamt och statiskt. VIK har faktiskt två jättelägen att göra mål då vi missar passningar. Tur Brorsson är vaken. Spelet börjar jämna ut sig något och helt ur det blå smäller Snok in 4-2 på pass bakifrån mål från Ulf. Det gäller att vara på rätt plats och inte tveka när chansen dyker upp. PP nummer två dyker upp med 2 min kvar av perioden. Lite bättre spel denna gång och Krogh får ett jätteläge mitt i slottet på instick från Dan som han bränner. Andra perioden är bra mycket bättre än den första och resulterar i 4 mål framåt och inget bakåt.

Tredje perioden:
Tillbaks till gamla synder. Lojt från början och det tar bara 48 sek innan 4-3 sitter där. Efter 1:47 kvitterar VIK på en spelvändning. Vi går bort oss och VIK kommer två-mot-en och med öppet mål gör VIK-spelaren inget misstag. Spelet är på nytt hafsigt och strukturlöst. Det som såg så bra ut i andra är som bortblåst. Och efter 7:15 kommer så då ledningsmålet för VIK, 4-5. Vets börjar se trötta ut och tar inte de löpningar som krävs längre. Laget börjar bli långt och oftast så anfaller vi bara med två man. Samma sak bakåt, oftast är det bara två-tre man som försvarar runt kassen. Vi får ett tredje PP men det går inte alls, dålig rörelse och dåliga passningar. Men övning ger färdighet brukar man säga, och när vi i slutet av matchen får ett fjärde PP så sitter passningarna där och det skapas bra lägen och till slut kan Snok slå in kvitteringen på pass från Ulf. Så skall det se ut, gubbs!

Matchen är över, den lämnade en del att önska men Vets vek inte ner sig och tog en poäng i hemmapremiären.

Målvakt:    Anders Brorsson

Backar:     Esko Ekroos - 1 mål